Seo

Wat is SEO?

SEO staat voor: Search Engine Optimalization. In het Nederlands betekent dit zoekmachineoptimalisatie. In een zin definiëren wij SEO als volgt: het optimaliseren van (mobiele) websites of apps voor alle mensen die zoekmachines gebruiken.

Zoekmachineoptimalisatie is het actief optimaliseren van een (mobiele) website, door het verbeteren van externe en interne factoren (content, autoriteit, techniek). Zo wordt het bezoek naar de (mobiele) website of app op relevante zoekwoorden (keywords) vanuit de zoekmachines verhoogt.

Wat heeft u aan seo?

Wat is het doel van SEO? Het doel van SEO is om meer bezoekers op uw website te krijgen. Maar niet zomaar bezoekers. De mensen die op uw website komen zoeken op bepaalde keywords, en deze keywords definiëren uw branche. Deze mensen zijn op zoek naar uw product of dienst. Dit wordt pull marketing genoemd.

Met SEO wordt uw website op het juiste moment door de juiste personen gevonden. Dat betekent dat uw bezoekers altijd op zoek zijn naar uw product! En dit is dus een van de redenen waarom er miljarden euro’s doorheen gaan in de SEO branche.

Naast dat je gevonden wordt is het uitermate belangrijk dat je een effectieve website hebt die tot conversies zal leiden!